Rybnišťský Bivoj 2023

Pohodové odpoledne pro celou rodinu chystáme už od roku 2014 – s většími nebo menšími obměnami a hledáním nejlepšího konceptu akce. Stále je naším cílem připravit fajn zábavu pro celou rodinu, kde soutěžního ducha a chuť si hrát chceme probudit především u dospěláků (ale děti zkrátka nepřijdou)!

Letos přijely zahájení Rybnišťského Bivoje zpestřit ženy pod vedením Petry Svobodové Rýdlové s předvedením ukázek kardia cvičení a předaly nakažlivou energii soutěžícím. Pro ně bylo pak připraveno 10 různých stanovišť, která prověřila sílu, přesnost, šikovnost, fyzičku, postřeh, balanc nebo zručnost a na kterých se měřil čas, vzdálenost nebo sčítaly body. Ty se pak po absolvování a odevzdání soutěžních kartiček vyhodnotily (18 Bivojů a 14 Vlast se chtělo pochlubit svými výsledky) a dá se říci, že ocenění nejvyšší zůstalo v jedné rodině - letošním Rybnišťským Bivojem se stal Aleš Cmunt (2. místo Jiří Vytlačil a 3. místo Miroslav Kováč) a Rybnišťskou Vlastou Maruška Cmuntová (2. místo Petra Vojtěchová a 3. místo Lucie Kulhavá).

V doprovodné soutěži O nejlepší bábovku bodovala opět Lucie Kulhavá, na 2. místě byla Marta Papežová a na 3. místě Eliška Papežová.

Pro děti byla připravena tvořivá dílnička (od varnsdorfského spolku Lenička), mohly se sklouznout na lanovce mezi stromy (o kterou se postarala rodina Hegerova), nechat si namalovat obličej (od Evičky Chaloupecké), vyřádit se na skákacím hradu nebo si vyzkoušet některé soutěžní disciplíny. Hasičská pěna sice neměla takové grády, ale děti si jí užily i tak.

O pitný režim a občerstvení se postarala Klubovna Rybniště.

A víte, co je na téhle akci jedinečné? Že si ji chystáme svépomocí! Nepřijede žádná agentura, aby nám to zorganizovala! Přijde více než 30 dobrovolníků, aby pomohli zabezpečit průběh akce. Jsou to stovky drobností, které nejsou třeba na první pohled zřejmé… A víte taky, co je pro všechny největší odměnou? ŽE SE PŘIJDETE TŘEBA NA CHVÍLI PODÍVAT A V TOM NAŠEM SNAŽENÍ NÁS VAŠÍ ÚČASTÍ PODPOŘÍTE.

Všem těm, co pomohli, všem těm, co přišli, moc děkujeme!

Akci zaštiťuje SDH Rybniště v rámci své činnosti v roce 2023 a je podpořena v rámci programu Podpora komunitního života na venkově pro rok 2023.